Etappe 1: Kvinesdal – Snartemo

Barnevandrerstien - Etappe 1

Etappe 1 av Barnevandrerstien, fra Årlia i Kvinesdal til Snartemo.

Fargekoder i kart:

Mørkerødt – Bør tas til fots. Sykkel er ikke anbefalt (dog kan den stort sett trilles)
Oransje – Kan sykles. Grusvei/-sti, åpne skogsveier eller vei avstengt for biltrafikk.
Grønt – Kan nås med bil, men anbefales tatt til fots eller med sykkel. Ikke nødvendigvis stopp-/parkeringsmuligheter ved cachene!
Lilla – Foreløpig ikke spesifisert.

Kort om etappen:

Etappe 1 går fra Årlia i Kvinesdal til Snartemo. Etappen er 11 km lang og går stort sett langs sti i hei- og myrlandskap, med de siste kilometrene langs grus- og asfaltvei. For en mer detaljert beskrivelse av etappen, anbefales den offisielle siden for Barnevandrerstien. Her kan du også laste ned detaljert kart for etappen, med stien tegnet inn i større detalj enn i bildet øverst på denne siden viser.

 

Cache- og turinfo:

Det er 34 cacher langs denne etappen (benevnt BVS 1-xx), og ble sist gang vedlikeholdt august 2017. Cachene ligger i kort avstand fra stien og består av PET-rør (micro) og Lock’n’Lock-bokser (liten og regulær).

Etappen er preget av åpent hei- og myrlandskap, og kan tidvis være veldig blaut. Husk godt skotøy – enten gode fjellsko eller støvler. Etter litt stigning i starten, er hoveddelen av etappen i relativt flatt terreng. Siste del av etappen går langs grusvei (som er avstengt med bom og dermed ikke kan sykles/kjøres) og et stykke gjennom skog ned til Snartemo, og her er nedstigningen bratt.

Adkomst, parkering og offentlig transport:

Det er dårlig med parkeringsmuligheter ved den første cachen (BVS 1-01). Bedre parkeringsmuligheter finner dere ca 200 meter videre østover fra cachen, men i det hele anbefales likevel (hvis dere har flere biler tilgjengelig) å parkere flest mulig på Snartemo stasjon, og kjøre opp til starten med så få biler som mulig. Det er ca 16 km å kjøre fra Snartemo til Årlia. Fra Snartemo kjører dere Fv 43 nordover, tar av på Fv 751 og så Fv 760.

Det er også mulig å benytte tog. Ta toget til Storekvina stasjon og taxi (bestillingsinfo på barnevandring.no) til Årlia. Etappen går ned til Snartemo stasjon. På dagtid er det tog omtrent annenhver time begge retninger. Øvrig kollektivtransport (buss) på akt.no.

Tidsbruk og annen info:

Tidsbruk på etappen varierer selvfølgelig etter form og turfølge. De sprekeste vil klare den på 3 timer; et større, variert følge vil kanskje behøve 6 timer. Typisk turtempo med mindre pauser underveis tilsvarer drøye 4 timer.

Du kan forøvrig med fordel ta med deg tur- og opplevelseskart for Kvinesheia som fås kjøpt hos Kvina Foto (Liknes) eller hos Birkeland Handelslag i Hægebostad. Pris 60 kr.

 

Geocaching langs Barnevandrerstien:

Vest-Agder fylkeskommune og Barnevandrerstien støtter prosjektet til Geokaperne fra Agder med kr. 50 000 for å legge ut og vedlikeholde cacheløypen langs de 13 milene som stien strekker seg fra Kvinesdal til Grimstad. Totalt er det lagt ut om lag 400 cacher.

Husk at du ved å fullføre alle etappene kan få kjøpe en egen geocoin for Barnevandrerstien. Mer info finner du her.

 

Bilder fra Etappe 1:

BVSe1 - 01 BVSe1 - 02 BVSe1 - 03 BVSe1 - 04 BVSe1 - 05 BVSe1 - 06 BVSe1 - 07 BVSe1 - 08

Legg igjen en kommentar