Hva er geocaching

Geocaching kan sammenlignes med turorientering der en bruker en gps eller smarttelefon for å finne poster, eller cacher (uttales kæsjer). Cachene lages av deltakerne og publiseres på nett så andre deltakerere kan finne de.

Geocaching foregår både i byen og i naturen og i nesten alle land i verden. Deltakerne er i alle aldre og har ulikt funksjonsnivå. Det er en fin måte å gå på tur, bare komme seg opp av sofaen eller bli kjent i nærmiljøet eller som turist. Noen av cachene kan en kjøre til, mens andre krever mer fysisk innsats. Noen er rullestolvennling, mens andre er tilgjengelig bare med klatreutstyr. Cachene er ofte på ”smultronsteller”, historiske steder og på topper med fin utsikt. Noen er lagt slik at de former rundturer (såkalte trailer).  De er vanntette beholdere med en loggbok for å registrere at en har funnet posten og ofte bytteting for barna – ikke så veldig ulikt opplegget med turist- og idrettsforeningers loggbøker på topper rundtomkring i landet.

Hva trenger du for å bli med?

  • En pc med nettilgang samt en gps-mottaker eller smartelefon med en geocache-app (f.eks. Geocaching.com, c:geo, neongeo).
  • En konto på geocaching.com (gratis) der postene blir publisert og kan søkes opp.
  • Se gjerne denne videoen (Youtube) for en kort introduksjon til hvordan geocaching utøves.

Legg igjen en kommentar